datingreview.se

Swedish Dating review
stranger.se

Stranger.se – Träffa och prata med främlingar i Sverige

Har du någonsin bara viljat prata med en främling? Utan något behov av att skapa några profiler, betalningsprogram eller videokameror? Om du letar efter den lättaste lösningen för att chatta online i Sverige så är Stranger.se det bästa stället för dig!

Enkelheten är nyckeln

Stranger.se grundades 2012 av Eva och Andreas. De vill utveckla en chattbaserad hemsida för svenska användare som skulle vara så enkel och tillgänglig som möjligt, utan att man skulle behöva läsa några komplicerade krav för att starta ett konto och ytterligare funktioner. Iden om enkelhet är därför grunden för Stranger.se:s utveckling och hemsidan är i själva verket extremt lätt att använda och intuitiv.

På mindre än två minuter så var vi redo att chatta med främlingar från hela Sverige. Allt du behöver är en e-postadress och ett användarnamn – ingenting mer kommer att frågas från dig. Enligt Stranger.se:s grundare så är hemsidan dedikerad till att etablera ett fungerande community baserat på anonyma svenskar som är intresserade av att chatta med ensamma svenskar. Men fungerar det?

Stranger.se:s begränsningar

När vi snabbt registrerat oss så tänkte vi testa funktionen ’Chatta med en främling’ och vi var någorlunda besvikna över det begränsade antalet kontakter det fanns. Det tog ett tag för oss att få det första svaret och vi tyckte att ’Chattrum’-gruppchatten kan vara ganska steril. Även om hemsidan visade att 3000 personer var online så fanns det bara en enda främling som var redo att chatta med oss. Om man jämför detta med en liknande internationell tjänst som Omegle eller Chat roulette så är Stranger.se knappast imponerande. Ja, hemsidan fokuserar bara på en mindre grupp av potentiella användare eftersom att den bara är för svenskar men det finns fortfarande en större chans att du träffar svenskar i tidigare nämnda chattar än i Stranger.se. Vi besökte hemsidan två gånger, först på morgonen och sedan på kvällen men det var ingen större skillnad i användarantalet och tillgängliga chattpartners. Det verkar som att Stranger.se:s mål med att bygga ett välfungerande onlinecommunity för svenskar kommer att kräva mycket arbete och förändringar.

På Stranger.se så är det inte möjligt att dela bilder eller videor. Enligt skaparna är detta för att användarna ska fokusera på själva chattandet. Det var däremot inte en bra ide att hålla samtalen till 100% chatt då det verkligen kommer att hålla folk borta. Mediacontent är förmodligen den största attraherande faktorn när det kommer till kärlek-/ sexrelaterade chattrum.

Vår bedömning

Stranger.se är knappast det bästa chattrummet man kan få tag på, även med tanke på hur få helsvenska alternativ det finns. Det har oavsett vad en intressant premiss av att bygga ett respektfullt onlineforum för främlingar.

Vad vi gillade med Stranger.se:

— Väldigt simpel och enkel att använda;
— Ett av få 100% svenska forum.

Vad vi inte gillade med Stranger.se:

— Begränsningen med att inte kunna ladda upp bilder och videor tjänar inte dem;
— Användarna är inte så aktiva som de kan vara;
— Kan inte stå upp mot konkurrens;
— Det kan vara svårt att hitta någon som vill chatta med dig.